DAG 44: FALECIA

En riktig slappardag.

Den sure tysken som T retade igår, eftersom han tände kolgrillen 1 m från vår husbil, elden flammade och tändvätskedoften flödade in i vår husbil. Tilläggas kan är att det var precis vid luckan till våra gasoltuber... (han släckte grillen!) lämnade ställplatsen tidigt imorse, utan ett ord. Skönt!.

Morgonpromenad som vanligt då vi också stannar en liten stund på utegymmet, men man skall inte överdriva.

 På hemväg passar vi på att avnjuta en riktig espresso, hur god som helst. (6kr) Det finns hur många caféer och restauranger som helst och alla med samma fantastiskt goda kaffe.

Sedan blev det korsordslösning och bokläsning ute i solen, en varm och härlig eftermiddag. En kort regnskur kom senare på em.

 Fortfarande finns det en hel del platser lediga på ställplatserna här i Falecia. I februari när vi var här var det knökfullt och husbilar stod på kö utanför hela tiden.


DAGENS GÅTA

Håkan skulle lägga klinkers i sommarstugans nya badrum. Han ville fräcka till det och lägga tre kvadrater, en gul, en vit och en svart varav den mittersta vita skulle vara lite vriden. Han vet att hela golvet är 16 kvm och den lilla innersta svarta kvadraten är 4 kvm, men hur mycket vita klinkers behöver han köpa till den snedställda kvadraten ?